Trailer

In de film Johan Cruijff: ieder nadeel heb z’n voordeel zijn de mooiste voetbal momenten te zien. Met Ajax won Johan Cruijff drie keer in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup 1. In 1973 stapte hij over naar FC Barcelona, waarmee hij een jaar later de Spaanse titel pakte.
Hij speelde achtereenvolgens ook nog voor Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante en Feyenoord. Na Feyenoord zette Cruijff in 1984 een punt achter zijn carrière als voetballer, na het winnen van de landstitel en KNVB-beker.
Cruijff veroverde als speler niet minder dan 23 hoofdprijzen. Maar liefst tien keer werd hij samen met Ajax landskampioen, hij pakte zevenmaal een nationale beker, won driemaal de Europa Cup 1 en twee keer de Europese Super Cup en dan nog eenmaal de wereldbeker. Met het nationale Nederlands elftal eindigde Johan Cruijff als tweede op het WK 1974 en als derde op het EK 1976.
Cruijff werkte na zijn voetbalcarrière voor Ajax Amsterdam en FC Barcelona. Daarmee eindigde Ajax in 1987 tot kampioen in het Europa Cup 2-toernooi en Barca in 1992 als kampioen in de Europa Cup 1. Na zijn vertrek bij FC Barcelona in 1996 keerde Cruijff niet meer terug. Wel was hij tot lange tijd nog actief als adviseur bij Ajax.

Tijdsduur: 123 minuten
Taalversie: Nederlands, Engels en Nederlands en Engels ondertiteld
Projectie: 2D
Genre: Reality film
Reviews
M.J.: Goed verhaal, mooie beelden vol sensatie en goede rolverdeling
Eric L.: Alles klopte. De film was geweldig. Zo heb ik Johan Cruijff nooit gezien, een prachtig overal beeld.
Milan Jacobs: Beste film everrrrr over mijn voetbalheld van vroeger.