Gastenboek

Remco01, Amstelveen
Beelden zoals je nog nooit eerder hebt gezien! Natuurlijk, de beelden van de wereldbekerwedstrijd waren toen al uit Zuid-Amerika, maar wat kun je goed zien hoe Johan daar bezig is! En dan de finale van de Europacup tegen InterMilan met die twee doelpunten van Johan, waarvan die ene met het hoofd. Dat was voor hem toch echt een zeldzaamheid! Johan Cruijff, de film is voor mij persoonlijk één nostalgisch feest, want ook ik was er destijds bij toen in het Feyenoordstadion. Heerlijk ook, die prachtige privébeelden: Johan met z’n drie meiden aan de eettafel, Johan, die zelf de cassette laat zien met de Europacupfinale en de film van commentaar voorziet, Johan in z’n oude buurt relaxt pratend met een paar oude bekenden. Eén en al genieten met een hoofdletter! Vanwege die ene Europacupfinale waar ik zelf bij was, noem ik 1972 altijd mijn voetbaljaar en het grappige is dat dat jaar dat ook was voor Johan, want hij won toen met Ajax alles.

Rabyl – Oosterhout
Deze film samen met mijn vader gezien. Hij een echte voetbal en Johan Cruijff fan en ik die er niet omheen kan al jarenlang mee te gaan naar alle uitgekomen voetbalfims. Vaak vond ik die films niet zo interessant maar Johan Cruijff de film is geweldig. Drie keer terug geweest en elke keer weer als ik de film terugzie geniet ik hoe Cruijff in z’n begin Ajax tijd zo gewoon is gebleven en eigenlijk ook daarna na alle roem, titels en Europacup successen… En natuurlijk z’n uitspraken en oneliners zijn onvergetelijk! Voor altijd en ever staat Johan Cruijff in het geheugen van de Nederlanders en Catalanen. Zijn uitspraken zijn ons cultureel erfgoed. Zo zie je maar dat als je het voetbal echt begrijpt, het een veel groter doel dient.

Robert Eggert – Amsterdam
Ik zag belangrijkere films dan deze film, maar geen één was er zo aangenaam om naar te kijken als Johan Cruijff, de film. Deze film is onderhoudend, fantastisch geacteerd, heeft heel veel voetbal in zich maar ook wat romantiek en de mooie beelden van vroeger. Alles is perfect tot één geheel gevormd, dus complimenten uit Amsterdam!

Bobby Benal – Diemen
Samen met m’n zoon enorm genoten van die prachtige uitspraken van Johan. Ook wij gebruiken dagelijks: ieder nadeel heb z’n voordeel en ik leer hem ook dat je ‘zonder de bal, niet ken winnen.’ Johan staat in ons hart gegrift en het is mooi dat ik mijn liefde voor voetbal en deze kampioen kan overdragen aan mijn zoon. Johan, for ever!

Iedereen is welkom om hieronder een eigen bericht te plaatsen over Johan Cruijff, de film. Door te reageren op een oproep of bericht, zien wij automatisch welk bericht er werd gelezen. De redactie van Young Independent Movies houdt zich het recht voor om beledigende berichten of kwetsende discriminerende opmerkingen van de website te verwijderen zonder dat we daarover verdere uitleg verschaffen.