Acteurs

Johan Cruijff, de film: ieder nadeel heb z’n voordeel heeft een uitzonderlijke cast acteurs.

cruijff-nl_5Top acteur Pierre Bokma speelt Johan zelf. De kijker beleeft Johan Cruijff in al z’n facetten, huilend, schreeuwend, juichend, het verlies. Johan was een echte heerser, ook buiten de lijnen van het voetbalveld en niemand kan beter dit aspect van Johan laten dan Pierre Bokma. Die kracht tegenover de zachtheid vlak voor z’n overlijden, zo zichtbaar in de film gemaakt door Pierre Bokma maakt dat de film nog lang in de herinnering blijft.

De vrouw van Johan Cruijff, Danny, wordt gespeeld door toneelactrice Paula Smit. Ze heeft een sterke focus om karakters zo treffend mogelijk neer te zetten. Met diverse theatergroepen in Nederland en België heeft ze heel veel toneel ervaring opgedaan, wat te zien is in deze film.

De overige acteurs bestaan uit:
• Renate Rachel
• Arnold Foa
• Paul Bonacelli
• Philip De Tender
Renate Rachel is geboren op 20 september 1985 te Ede. Tijdens haar middelbare schooltijd kwam Renate voor het eerst in aanraking met theater. Haar interesse werd een ambitie en zij aangenomen op de Willem Nijholt Academie. Tijdens haar afstuderen kreeg ze de kans om auditie te doen voor de jeugdserie “Spangas” en is zij dagelijks in deze serie op NPO3 te zien in de rol van Renée Krul. In 2016 ging de inmiddels met Platina bekroonde bioscoopfilm “Rokjesdag” in première, waar Renate de rol van de hondenuitlaatster speelt.

Arnold Foa

Arnold Foa is acteur. Voordat hij acteur werd, reisde hij over de wereld, waar hij de meest gekke baantjes combineerde met zijn carrière als model. Terug in Nederland, koos hij ervoor om acteerlessen te nemen waarbij hij in diverse reclamespotjes is te zien en nu dus in de film Johan Cruijff: ieder nadeel heb z’n voordeel.

Paul Bonacelli

Paul Bonacelli (1994) studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Academie. Tijdens zijn opleiding produceerde hij op 18-jarige leeftijd een eigen bewerking van de musical ‘Heerlijk duurt ’t Langst’. Hij presenteert ook het muziekprogramma voor kinderen de Kids Top 20.

Philip De Tender

Philip De Tender is geboren op 27 oktober 1959 in Laren. Hij begon op 24-jarige leeftijd met acteren. Naast vele workshops volgde hij een opleiding bij de acteursstudio in Amsterdam. Hij speelde in acht verschillende theaterstukken voor middelbare scholieren en vertrok in 1991 naar Amerika waar hij een gastrol speelde in Remember. Vanaf 1998 speelde hij drie jaar lang in de serie Voetbalvrouwen en als dokter in de verfilming De Kameleon.
Philip is ook werkzaam als presentator en regisseur. Ook heeft hij zijn eigen productiebedrijf waar hij onder andere internetfilmpjes maakt voor e-learning bedrijven.